Login
+Follow
Login

Snart på väg mot Jostedalsbreen i Norge

By Lars Svanerud on 2014.04.29 In På fjället

Hej ! Länge sedan jag skrev något på bloggen, men nu är det dags igen. Även om jag inte uppdaterat er som läser min blogg med information så har jag självklart varit ute på färd i naturen både här hemma och lite längre bort. Är ni intresserade så leta upp mig på facebook , Lars Svanerud,  så finner ni en del kortare inlägg och bilder.

I morgon bitti bär det av till Jostedalsbreen i Norge med två vänner  för ett skidäventyr på några dagar. Ryggsäcken och skidorna är packade och står redo i hallen.

Packlistan ser ut så här

 • Tält
 • Sovsäck (vinter) skall ev bli ner mot -15
 • Liggunderlag (1 cellplats, 1 uppblåsbart)
 • Ryggsäck 80 L
 • Kök m bensin
 • Termos 0,7L
 • nalgenflaska 0,5L
 • Underställ, sockor (extra att sova i, packad i vattentät påse). Har sedan ett underställ som jag skidar i som kommer bli svettigt. Detta tar jag av mig efter skiddagen när jag slutat svettas. Låter det frystorka , ruskar av det på morgonen och sätter på mig när det är dags för ett skidpass igen. Om det fortfarande är fuktigt spelar ingen roll då värmen snart infinner sig i alla fall. Jag torka aldrig blöta kläder i sovsäcken, för jag vill ha min sovsäck torr och varm.
 • Dunjacka ( tunnare variant, packad i vattentät påse)
 • Mat (frukost : Grötblandning i påsar med 2 dl havregryn, valnötter, russin, salt, socker och 0,5 dl mjölkpulver, kokas med 4 dl vatten, lunch och middag frystorkat, utöver detta snickers, energikakor, kaffepulver, chokladpulver o en liten plunta med wiskey 🙂 )
 • första förband väska med viktiga saker inkl några värktabletter
 • Pannlampa
 • Spade
 • Glaciärutrustning såsom bröstsele, höftsele, iskruv, snowstick, karbiner, prusikslingor, rep, isyxa
 • Karta, kompass
 • Mobiltelefon inkl batteripack för uppladdning
 • Kamera
 • Tandkräm, tandborste, toapapper, solskydd
 • Tunt o lätt skalställ utifall det blir regn
 • Extra vantar (varma)

På mig när jag skidar

När vi kommer upp på glaciären åker självklart glaciärprylarna på. I klädväg har jag

 • Fjällräven Keb trousers
 • Fjällräven Tur jacket
 • Arctyrex softshell jacka (beroende på temperatur och arbetsbelastning)
 • Underställ
 • Dubbla sockor
 • pjäxor
 • Mössa, handskar
 • Damasker
 • Sol eller skidglasögon
 • Turskidor m stighudar, stavar

jostedalsbreen

 

 

1 Responses to "Snart på väg mot Jostedalsbreen i Norge"

  Comments (1)

  Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Lars Svanerud

Beskrivningstext

TREKKING betyder fritt översatt "Att färdas i naturen".
Jag älskar verkligen att färdas i skog och fjäll. Vandra, klättra, paddla, springa, åka skidor, springa eller gå med snöskor eller köra hundspann är de metoder jag använder på mina turer. Det handlar inte om en hobby utan är min livsstil och mitt sätt att leva.

+Follow

Login