Login
+Follow
Login

Slicka såren och smida nya planer

By Lars Svanerud on 2014.03.23 In Uncategorized

Jag skulle egentligen inte varit här…..jag skulle ha varit i Jämtland, dragit min nya pulka tillsammans med hunden och en vän över de vita vidderna. Men problem med smärta från ett knä gjorde att jag tog det svåra beslutet att ställa in turen i sista stund.  Beslutet var inte lätt att ta men heller inte så svårt när jag tänkte efter och funderade över mina prioriteringar. Ett knä som inte funkar skulle kunna sätta stopp för andra planerade turer av högre prioritet. Nedan är en bild på min årsplan för 2014 så här långt.

Årsplanering

Årsplanering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har inte skrivit fel i planen – vår husbil går under namnet ”Busbilen”. Den införskaffade jag och min fru Elin förra året för att kunna ha som ett bekvämt rullande basläger.  Bara efter en sommar är vi sålda och längtar till våren när vi skall ut igen.

Hur går det med knät kanske någon undrar ? Jo dagen då jag skulle ha åkt till Jämtland tog jag kontakt med Jernvallen Multicenter och fick en tid hos sjukgymnasten.

Efter undersökning fick jag informationen att knäsmärtorna berodde på ett höftproblem. När jag kom in till sjukgymnasten hade jag ont vid varje steg. Efter hans behandling gick jag utan smärta 🙂

Nu var det inte så enkelt att problemet försvann helt utan min höft var ju felprogrammerad och strävade efter att komma tillbaka till det felaktiga läget vilket gav smärta i knät. Jag la in lite extra youga övningar för att stretcha ut musklerna runt höften. Samma kväll gick jag en promenad, dagen efter en lätt löptur i Högbo skogen och fortsatt yoga stretch. Det kändes allt bättre.

Igår , lördag blev det en heldagstur med vandring över Midsommarberget norr om den lilla mysiga byn Lumsheden i gränslandet mellan Gästrikland och Dalarna. Fortfarande lite problem med knäsmärtor men på väg åt rätt håll.

DSC_5898web

 

 

 

 

 

 

 

DSC_5900web

 

 

 

 

 

 

 

1 Responses to "Slicka såren och smida nya planer"

    Comments (1)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Lars Svanerud

Beskrivningstext

TREKKING betyder fritt översatt "Att färdas i naturen".
Jag älskar verkligen att färdas i skog och fjäll. Vandra, klättra, paddla, springa, åka skidor, springa eller gå med snöskor eller köra hundspann är de metoder jag använder på mina turer. Det handlar inte om en hobby utan är min livsstil och mitt sätt att leva.

+Follow

Login