Login
+Follow
Login

World Snowshoe Championship

By Lars Svanerud on 2014.02.02 In Uncategorized

Fantastiskt känsla att ha deltagit i ett världsmästerskap. VM i snöskolöpning avgjordes igår i Rättvik. På startlinjen fanns ca 180 löpare i olika klasser. Jag stod där tillsammans med landslagslöpare från sverige, Norge, Frankrike, Ryssland, Italien en och en annan tysk, nordamrikaner samt självklart en bunt svenskar som liksom jag tog chansen att vara med i VM. Den 9 km långa banan har en otroligt tuff start , rakt upp för Rättviks slalombacke. Uppe på toppen hade jag mjölksyra upp till öronen men hamnade i en klunga som höll ett lagom tempo för mig. I skogen var det löst och smalt i princip omöjligt att springa om utan att ödsla massor av kraft. Efter den tuffa slalombacken hämtade jag mig ganska snart och det kändes rätt ok att rulla på utför och på flacka partier. De sista kilometrarna kunde jag som planerat öka lite och sprang då om en del andra löpare som var stummare i benen än mig. Efter 1 timme och 18 sekunder korsade jag mållinjen som 22.a av 35 löpare i klassen M40. Känner mig otroligt nöjd med loppet och jag tog ut vad jag kunde av kroppen. Kommer absolut springa fler snöskolopp.

DSC_5773web

 

DSC_5793web

 

DSC_5797web

 

toppen av skidbacken

0 Responses to "World Snowshoe Championship"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Lars Svanerud

Beskrivningstext

TREKKING betyder fritt översatt "Att färdas i naturen".
Jag älskar verkligen att färdas i skog och fjäll. Vandra, klättra, paddla, springa, åka skidor, springa eller gå med snöskor eller köra hundspann är de metoder jag använder på mina turer. Det handlar inte om en hobby utan är min livsstil och mitt sätt att leva.

+Follow

Login