Login
+Follow
Login

Trailrunning i den gröna decemberskogen

By Lars Svanerud on 2013.12.29 In Uncategorized

Hos mig i Gästrikland är skogen grön med endast bitvis vita fläckar i de norra delarna av landskapet. Snöskolöpning, isklättring, skidor och andra aktiviteter som jag normalt tar som givet denna tid på året är omöjliga att utföra om jag inte förflyttar mig till härjedalen eller norra dalarna som är de närmaste alternativen. Efter några veckors väntan och handlingsförlamning har jag nu börjat se möjligheterna som faktiskt finns. Mitt hemma berg, Kungsberget, har faktiskt konstsnö och 8 öppna nedfarter. Den gröna skogen är ju perfekt för trailrunning och vandring.

Under den sköna julledigheten har jag därför packat ryggsäcken och givit mig ut på både löp- och vandringsturer. De flesta utflykterna har gått till skogarna runt Kungsberget och Ovansjö ekopark som bjuder på en omväxlande och kuperad terräng som ger mig bra träningsmöjligheter till Siljan snowshoe race och till sommarens fjällmaraton. Även om jag nu försöker tänka positivt och se möjligheterna saknar jag snön och hoppas den kommer. För säkerhets skull har vi bokat ett vinteräventyr i mars  då vi drar ut på skidtur i Jämtlandsfjällen.

Trilrunning på toppen av Kungsberget

Trailrunning på toppen av Kungsberget

I morgon drar jag på mig löparskorna och ger mig ut på ännu ett träningspass tillsammans med min husky, Lukas. Lätt packning med dryck, något att tugga på och med ett lugnt tempo hoppas jag på en lång och givande tur. Lite extra inspiration fick jag från detta klipp om världens bästa bergslöpare ”Emelie Forsberg” en tjej som imponerar på mig.

 

Emelie Forsberg världens bästa bergslöpare

Känns otroligt härligt att man som jag, som i februari fyller 50 år, kan få en sådan kick och inspiration och helt plötsligt vill jag också bli bersglöpare.

Kör så det ryker, men…..glöm inte att koppla av och njuta

Lars Svanerud

 

0 Responses to "Trailrunning i den gröna decemberskogen"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Lars Svanerud

Beskrivningstext

TREKKING betyder fritt översatt "Att färdas i naturen".
Jag älskar verkligen att färdas i skog och fjäll. Vandra, klättra, paddla, springa, åka skidor, springa eller gå med snöskor eller köra hundspann är de metoder jag använder på mina turer. Det handlar inte om en hobby utan är min livsstil och mitt sätt att leva.

+Follow

Login