Login
+Follow
Login

Vidmarks meditation i Ovansjö Ekopark

By Lars Svanerud on 2013.12.15 In Uncategorized

+2 grader och regn och vandring i en skog med ett tunt blött snötäcke i december är inte riktigt det jag hade tänkt mig. Normalt brukar snön och kylan vara betydligt mer pålitlig i södra norrland och skogarna norr om Sandviken.

Vädret hindar dock inte mig och min husky att ge oss ut på en dagstur i Ovansjö ekopark som ligger norr om Sandviken, öster om Kungberget på gränsen till Dalarna. Resan dit går på snöklädda skogsvägar där min nyligen införskaffade Subaru Forester kommer till sin rätt. På vägen passerar vi ett jaktlag som är ute på några sista försök att jaga älg innan jul.

Bilen parkerar jag vid Jägarstugan som är ett fantastiskt fint och vilt beläget vandrarhem mitt i skogen.

Vi vandrar på skogsvägar och i helt obanad terräng i skogen. Enligt plan kommer vi fram till Borrsjöån som vi skall ta oss över. Det milda vädret har dock gjort att det inte finns någon stabil is på ån. Jag hittar ett ställe där ett träd vält över ån. Trädet får fungera som avlastning och stöd när vi sakta tar oss över isen som knakar och bitvis ger vika under oss.

Ovansjö ekopark är känt för sitt rika djurliv. Den lilla snön som föll igår gör att vi har perfekt spårsnö. Räv-, Lodjur-, Älg- och vargspår ser vi under vandringen.

När det är dags för matsäcken och vi stannar till slås jag av den totala tystnaden i skogen. Det enda ljud som hörs är regnet när vattendropparna slår ner i det tunna snötäcket. Otroligt vilsamt och avslappnande.

Vildmarks meditation

 

 

0 Responses to "Vidmarks meditation i Ovansjö Ekopark"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Lars Svanerud

Beskrivningstext

TREKKING betyder fritt översatt "Att färdas i naturen".
Jag älskar verkligen att färdas i skog och fjäll. Vandra, klättra, paddla, springa, åka skidor, springa eller gå med snöskor eller köra hundspann är de metoder jag använder på mina turer. Det handlar inte om en hobby utan är min livsstil och mitt sätt att leva.

+Follow

Login