Login
+Follow
Login

Björnmöte i Norrlansskogen

By Lars Svanerud on 2013.09.09 In I skogen

Nu är vi en bit in i september och hösten gör sig påmind med sin vandringsvänliga temperatur och vackra färger. Dagarna blir allt kortare och här i mina skogar lägger sig ett kompakt mörker redan för kl 21.Några som gör sig redo för vintern är våra kära brunbjörnar. Under hösten trycker de i sig mängder av bär för att bygga upp sitt fettlager innan det är dags att kura ihop sig på lämplig plats och sova fram till mitten på april.Spillning efter björn som ätit lingon

Spillning efter björn som ätit lingon

 Under denna period är många björnar ganska stationära och rör sig inom ett begränsat område. Hittar du färska spår kan du nästan räkna med att denna björn är i närheten.

björnspår i lera 2web

Är du försiktig , har koll på vart du skall vandra, smyga fram och har turen på din sida kan det hända att du får se en av de skygga djuren. Ett möte som på bilden nedan är ytterst ovanligt. Mer sannolikt är att du får en skymt av en brun rumpa när björnen försvinner in i skogen.

björn6webEtt björnide kan se ut på flera sätt. En bädd på marken, under en gran eller som på bilden nedan under en sten.

Björnide

Björnide

0 Responses to "Björnmöte i Norrlansskogen"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Lars Svanerud

Beskrivningstext

TREKKING betyder fritt översatt "Att färdas i naturen".
Jag älskar verkligen att färdas i skog och fjäll. Vandra, klättra, paddla, springa, åka skidor, springa eller gå med snöskor eller köra hundspann är de metoder jag använder på mina turer. Det handlar inte om en hobby utan är min livsstil och mitt sätt att leva.

+Follow

Login