Login
+Follow
Login

Sulitelma runt dag 5

By Lars Svanerud on 2013.09.04 In På fjället Sulitelma runt 2013

DSCF5591web

Vi gör oss ingen brådska denna morgon. Idag skall vi inte vandra så långt och det är sista dagen till fots. Vi njuter av vår  vanliga frukost med havregrynsgröt som vi äter sittande på den lilla fina stranden. På andra sidan sjön tornar Sulitelmas massiva bergsidor upp sig mot himmelen.  Vandringen tillbaka mot Sulitelma går utmed en stig på sjöns norra sida. Vi stannar till för rast och njuter av utsikten. Efter ett par timmar når vi fram till grusvägen som leder oss förbi ett pågående kraftverksbygge och fram till bilen.  Nu väntar en bilresa på 120 mil men det är en helt annan historia.

Summeringen av vandringen runt Sulitelma är att det är en mycket fin vandringstur med omväxlande fjäll natur. Bra markerade leder som gör det enkelt att följa i både Norge och Sverige. Några vad över strömmande vatten där ett var rejält djupt pga av regnvädret men annars inga svårigheter. Turen kan göras som tält tur eller med boende i stuga. Om du skall bo i de norska stugorna måste du vara medlem i den norska turistföreningen DNT och kvittera ut en nyckel. Information om detta finns på www.turistforeningen.no

DSCF5594web

Det lilla gruvsamhället Sulitelma syns långt där nere i dalen

 

 

1 Responses to "Sulitelma runt dag 5"

    Comments (1)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Lars Svanerud

Beskrivningstext

TREKKING betyder fritt översatt "Att färdas i naturen".
Jag älskar verkligen att färdas i skog och fjäll. Vandra, klättra, paddla, springa, åka skidor, springa eller gå med snöskor eller köra hundspann är de metoder jag använder på mina turer. Det handlar inte om en hobby utan är min livsstil och mitt sätt att leva.

+Follow

Login