Login
+Follow
Login

Sulitelma runt dag 3

By Lars Svanerud on 2013.08.30 In På fjället Sulitelma runt 2013

Vi lämnar vår fina tältplats på stranden vid Sårjåsjaure stugan eller konsul persson stuga som den också kallas . Konsul Persson var mannen som startade den omfattande gruvdriften i Sulitelma på 1800-talet. Stugan ligger vackert vid sjön med utsikt mot glaciärklädda bergstoppar.

DSCF5527webVandringen fortsätter österut innan vi tar in på nordkallottleden i sydlig riktning. Temperaturen har nu stigit rejält och det är nästan vindstilla. Kortbyxor och t-shirt är nära nog för varmt men att gå naken känns inte som något bra alternativ även om vi inte möter några andra vandrare.

Leden går öster om en fin jokk som skummar sig nedför berget och är här mycket lättvandrat. I det varma vädret passar vi på att njuta, svalka fötterna i bäckar och ta lite extra tid på oss i samband med lunchrasten.

 

Vi har ett rast schema  där vi fyller på med energi och vilar som ser ut så här

 • Innan start vid tältplatsen . Frukost (havregrynsgröt, lingonsylt o mjölk samt en brustablett med multivitamin i en mugg fjällvatten)
 • Förmiddag : Kaffe/te, smörgås med mjukost eller messmör
 • Lunch : Soppa oftast lite förstärkt med pasta eller bitar av salami
 • Eftermiddag: Vatten kex , kakor,choklad
 • Vid tältplats: Middag. Vi har flera goda recept som vi varierar för att middagen skall bli en upplevelse och inte bara energiintag. Oftast har vi med oss rödvin i form av en liten bag in box där vi tagit bort kartongen, vilket gör vår middag extra lyxig.

 

 

2 Responses to "Sulitelma runt dag 3"

  Comments (2)

 1. Very interesting subject, appreciate it for putting up.

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Lars Svanerud

Beskrivningstext

TREKKING betyder fritt översatt "Att färdas i naturen".
Jag älskar verkligen att färdas i skog och fjäll. Vandra, klättra, paddla, springa, åka skidor, springa eller gå med snöskor eller köra hundspann är de metoder jag använder på mina turer. Det handlar inte om en hobby utan är min livsstil och mitt sätt att leva.

+Follow

Login