Login
+Follow
Login

Ångtåg och vandring i Jädraås

By Lars Svanerud on 2013.08.26 In I skogen

 

 

xDSC_5149web

Igår hade jag den stora förmånen att få guida ett mycket trevligt, glatt och piggt gäng av vandringssugna pensionärer. Vi hade premiär på ett nytt arrangemang tillsammans med Svenska Turistföreningen i Gästrikland med den unika kombinationen av ångtåg och skogsvandring.DSC_5159web

DSC_5163webDSC_5181webÅngtåget finns i den lilla fina skogsbyn Jädraås som ligger i nordvästra Gästrikland. Förutsättningar denna dag var fantastiska med 2o grader varmt i den härliga sensommar luften. Efter en ångtågstur som tog en halv timme  vandrade vi drygt 10 kilometer tillbaka till Jädraås.

Vandringen gick över stock och sten, på gamla skogsvägare, över lillån och sedan den sista biten på fina stigar utmed Gästrikeleden.  Vid sjön med det finnskogsklingande namnet Valkalaampi stannade vi för lunch och fotbad i det sköna vattnet.

Vi avslutade turen med en fika på vackra Jädraås Herrgård där vi satt i solskenet i kanten av den för dagen spegelblanka Jädraån.  Ett lyckat arrangemang som absolut återkommer nästa sommar.

DSC_5185web

 

0 Responses to "Ångtåg och vandring i Jädraås"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Lars Svanerud

Beskrivningstext

TREKKING betyder fritt översatt "Att färdas i naturen".
Jag älskar verkligen att färdas i skog och fjäll. Vandra, klättra, paddla, springa, åka skidor, springa eller gå med snöskor eller köra hundspann är de metoder jag använder på mina turer. Det handlar inte om en hobby utan är min livsstil och mitt sätt att leva.

+Follow

Login