Login
+Follow
Login

Fjällvandrarfriden börjar sprida sig i kroppen

By Lars Svanerud on 2013.08.25 In På fjället Sulitelma runt 2013

Efter det första dygnet med starka vindar och piskande regn, se föregående inlägg, fortsatte vår vandring längs med nordkalottleden norrut. Vi passerar den norsk/svenska gränsen och möter samtidigt en grupp vandrare som är på väg mot de mörka molnen över Sulitelma massivet.  Nedanför oss till vänster glittrar sjön Sårjåsjaure. I den östra änden av sjön ligger den lilla men fina Sårjåsjaure stugan. På den långa sandstranden slår vi upp vårt tält och njuter av en god middag med pasta och ädelostsås  toppat med valnötter. I Elins ryggsäck finns även lite rödvin som gör denna middag till en njutning av klass. När vi sitter på stranden i den nu mer behagliga vinden och ser de mörka molnen som snabbt glider över bergstopparna på den norska sidan känns det otroligt bra. Den sköna känslan av fjällvandrar frid börjar sprida sig i kroppen.  I morgon bär det av söderut tänker jag innan vi kryper in i vårt numera krokiga tunneltält.

Stranden vid Sårjåsjaure

Stranden vid Sårjåsjaure

 

1 Responses to "Fjällvandrarfriden börjar sprida sig i kroppen"

    Comments (1)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Lars Svanerud

Beskrivningstext

TREKKING betyder fritt översatt "Att färdas i naturen".
Jag älskar verkligen att färdas i skog och fjäll. Vandra, klättra, paddla, springa, åka skidor, springa eller gå med snöskor eller köra hundspann är de metoder jag använder på mina turer. Det handlar inte om en hobby utan är min livsstil och mitt sätt att leva.

+Follow

Login